Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Alpha Copy: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει εναντίον της Nokia


Στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθεί η διαμάχη που έχε ξεσπάσει μεταξύ της Nokia, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, και της Alpha Copy, της εταιρείας που είχε τη διανομή των προϊόντων του φινλανδικού κολοσσού τα τελευταία 20 χρόνια, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλές από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Αιτία η απόφαση της Nokia, που δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, να αναλάβει από το 2010 απευθείας τις πωλήσεις στουςτο κενο.

παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Nokia θα έχει τον πλήρη έλεγχο του καναλιού διανομής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συσκευών της, δεδομένου ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι (δηλαδή Cosmote, Vodafone και Wind) ελέγχουν πάνω από το 80% της αγοράς κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τις πλέον μετριοπαθείς εκτιμήσεις.

Ουσιαστικά, η Alpha Copy μένει να διαχειρίζεται ένα πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Nokia για την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, Γρεγκ Ουΐλλιαμς, είχε στο πρόσφατο παρελθόν εκφράσει δημόσια την ικανοποίηση του για τη σχέση του φιλανδικού κολοσσού με την Alpha Copy, την οποία χαρακτήρισε ως τον καλύτερο διανομέα, αποτελούσε κοινό μυστικό στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών περνούσαν κρίση και ήταν θέμα χρόνου η σύγκρουση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, πάντως, η διαμάχη δεν πρόκειται να λήξει εύκολα και το σίριαλ ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκινά.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=20905191