Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Το πρώτο μεγάλο διαζύγιο στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας


Το πρώτο μεγάλο διαζύγιο στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, που θα οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων ελληνικών θέσεων εργασίας αλλά και σε σκληρές δικαστικές διαμάχες, έχει ήδη δρομολογηθεί. Η φινλανδική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Νokia αποφάσισε ξαφνικά να αναλάβει η ίδια τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων απευθείας στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας βγάζοντας ουσιαστικά εκτός αγοράς την εταιρεία Αlpha Copy Νokia, η οποία επί...



Το πρώτο μεγάλο διαζύγιο στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, που θα οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων ελληνικών θέσεων εργασίας αλλά και σε σκληρές δικαστικές διαμάχες, έχει ήδη δρομολογηθεί. Η φινλανδική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Νokia αποφάσισε ξαφνικά να αναλάβει η ίδια τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων απευθείας στους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας βγάζοντας ουσιαστικά εκτός αγοράς την εταιρεία Αlpha Copy Νokia, η οποία επί... 17 ολόκληρα χρόνια ήταν η αποκλειστική αντιπρόσωπος της Νokia στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Ειδικότερα, η πολυεθνική Νokia από την 1-1-2010 θα ελέγχει η ίδια την απευθείας διάθεση του 97% των κινητών τηλεφώνων στους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (CosmΟΤΕ, Vodafone και Wind), αφήνοντας πρακτικά στην Αlpha Copy μόνο το 3% των πωλήσεων κινητών, κυρίως σε πολυκαταστήματα. Επίσης, η φινλανδική εταιρεία δεν προτίθεται να «βάλει» στην αγορά και δεύτερο διανομέα από το 2012. Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο η Νokia διαθέτει μέσω της Αlpha Copy περίπου 1,8 εκατ. κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας περίπου 240 εκατ. ευρώ.
Κινδυνεύουν με απόλυση
Ήδη με απόλυση κινδυνεύουν περίπου 250 εργαζόμενοι της Αlpha Copy, καθώς πλέον η εταιρεία αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Ωστόσο, στο πανελλαδικό δίκτυο των 120 αντιπροσώπων της Αlpha Copy, υπάρχουν άλλοι περίπου 450 εργαζόμενοι.
Πάντως, η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια καθώς η Αlpha Copy έχει ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Νokia, υποστηρίζοντας ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, ενώ επικαλείται και «βλαπτική μονομερή μεταβολή» των όρων τής μεταξύ τους σύμβασης.
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ η Αlpha Copy φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε αγωγές διεκδικώντας οικονομική αποζημίωση ύψους 180 εκατ. ευρώ.
Προσφυγές θα γίνουν παράλληλα και σε άλλα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μεταξύ των οποίων της Αυστρίας και της Φινλανδίας, των χωρών που η Νokia χρησιμοποιεί ως έδρες της.