Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εκτιμήσεις για μείωση των μεγεθών του ΟΤΕ


Υποχώρηση εσόδων και κερδών στο 9μηνο προβλέπουν για τον ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα οι αναλυτές. Ο Οργανισμός θα δημοσιεύσει αποτελέσματα την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η Credit Suisse First Boston εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει μείωση εσόδων κατά....



4,3% (1,58 δισ. ευρώ), EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) κατά 6,9% (577 εκατ.) και καθαρών κερδών 14,5% (172 εκατ. ευρώ).

Η JP Morgan αναφέρεται στο ενδεχόμενο τα αποτελέσματα του ΟΤΕ να απογοητεύσουν και, μεταξύ άλλων, μιλά για την όξυνση του ανταγωνισμού που παρατηρείται στη Βουλγαρία, με τον τρίτο παίκτη στην κινητή, τη Vivatel, να προσπαθεί με επιθετική πολιτική να κερδίσει μερίδια αγοράς.

Η HSBC για το τρίτο τρίμηνο του έτους εκτιμά ότι ο ΟΤΕ θα σημειώσει κάμψη εσόδων 6,5% και καθαρών κερδών κατά 18%.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει έσοδα 1,53 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπει ότι για το 2009 το μέρισμα του Οργανισμού θα παραμείνει στο 0,75 ευρώ και θα αυξηθεί στο 0,80 ευρώ για το 2010.

Ακόμη για πτώση εσόδων και κερδών του ΟΤΕ κάνουν λόγο οι Alpha Finance και Marfin Analysis. Η πρώτη αναφέρει για πτώση εσόδων κατά 6% και καθαρών κερδών 13,6%. Η Alpha Finance διατηρεί τη σύσταση «neutral» για τη μετοχή του ΟΤΕ. Η Marfin Analysis προβλέπει ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ΟΤΕ θα εμφανίσει στο 9μηνο πτώση της τάξης του 6,2% και θα διαμορφωθεί στα 4,47 δισ. ευρώ. Για τα κέρδη αναμένει πτώση της τάξης του 15,6%, στα 423,4 εκατ. ευρώ. Η Marfin Analysis διατηρεί την τιμή-στόχο των 12,70 ευρώ και τη σύσταση «accumulate» για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735725