Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Δύο φορές ο πληθυσμός μας σε συνδέσεις


Κινητό τηλέφωνο αντί για... κουδουνίστρα έχουν τα μωρά στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στατιστικά στοιχεία των τριών εταιρειών που κάνουν λόγο για 20.285.000 ενεργές συνδέσεις στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της Cosmote, της Vodafone και της Wind, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έφτασε στα τέλη του Σεπτεμβρίου το... 180% του πληθυσμού, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο -εξίσου θεαματικό- 155%.

Είναι προφανές πως αρκετοί κάτοικοι της χώρας έχουν στη διάθεσή τους δύο ή και περισσότερες συνδέσεις, είτε για επαγγελματικούς είτε γι' άλλους λόγους.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανάλυση των στοιχείων, 65-70% των συνδέσεων είναι καρτοκινητές, αφού οι εταιρείες κυριολεκτικά βομβαρδίζουν την αγορά με εκπτωτικά προγράμματα και συνδέσεις. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των καρτοκινητών έχει παίξει και η προσπάθεια των γονιών να ελέγξουν τις δαπάνες των παιδιών τους, αλλά και η ανωνυμία που προσέφεραν αυτού του τύπου οι συνδέσεις ώς σήμερα. Τα καρτοκινητά ευθύνονται κατά κύριο λόγο και για την υψηλή ονομαστική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι συνδέσεις διανέμονται αφειδώς στο πλαίσιο διαφημιστικών προγραμμάτων προώθησης. Ετσι, κάθε μέρα δημιουργούνται ώς και μερικές χιλιάδες νέες συνδέσεις, κυρίως επειδή κάποιος θέλει να κάνει χρήση του «προ-φορτωμένου» χρόνου ομιλίας. Οταν αυτός εξαντληθεί η καρτοκινητή σύνδεση καταλήγει είτε στα σκουπίδια είτε σε κάποιο συρτάρι, ωστόσο για τις εταιρείες αυτή καταγράφεται ως ενεργή για μερικούς μήνες. Ετσι, στο τέλος δημιουργείται ένας τεράστιος αριθμός συνδέσεων και είναι επόμενο κάποια στιγμή οι εταιρείες να κάνουν τη σχετική εκκαθάριση στη βάση τους. Την αρχή είχε κάνει προ μηνών η Wind και κάποια στιγμή αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλες δύο εταιρείες.

Το βέβαιο είναι πως ανταγωνισμός υπάρχει και, μάλιστα, είναι σκληρός. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το μέσο μηνιαίο έσοδο από κάθε καρτοκινητή σύνδεση ανέρχεται σε 3-6 ευρώ.
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ