Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγές στο δ.σ. του ΟΤΕ


Tην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή των στελεχών που πλαισιώνουν το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, από την πλευρά του Δημοσίου, έκανε χθες γνωστή στην ΟΜΕ ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα (Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ) η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



Με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με την Deutsche Telekom η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τα πέντε από τα συνολικά δέκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού. Μπορεί επίσης να επιλέξει και τον πρόεδρο του ΟΤΕ, εφόσον οι ιδιότητες του προέδρου και του διευθύνοντος δεν ταυτίζονται όπως συμβαίνει τώρα στο πρόσωπο του κ. Π. Βουρλούμη. Σημειώνεται πως ο κ. Βουρλούμης μπορεί να αλλάξει μόνον αν συμφωνήσουν οι Γερμανοί καθώς θεωρείται επιλογή τους.

Τις αλλαγές στο ανώτατο όργανο του Οργανισμού θα τις αποφασίσει πάντως τυπικά το υπουργείο Οικονομικών ως ο μέτοχος της επιχείρησης.

Κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΟΜΕ ΟΤΕ με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα και Ν. Σηφουνάκη, συζητήθηκαν επίσης τα εξής:

- Η δημιουργία του ανεξάρτητου δικτύου οπτικών ινών (Fiber To The Home). Η αρμόδια πολιτική ηγεσία είπε πως το όλο θέμα επανεξετάζεται και θα τεθεί εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.

- Ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες, η λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ , εργασιακά καθώς και επιχειρησιακά ζητήματα όπως η ανάπτυξη υποδομών και η ευρυζωνικότητα. Για την ΕΕΤΤ η πολιτική ηγεσία άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει περίπτωση να ενωθεί με τις ανεξάρτητες αρχές ενέργειας ΡΑΕ και ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ .

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ΟΤΕ και σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός επανέλαβαν ότι ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε τίποτα περαιτέρω. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Σηφουνάκης είχε δηλώσει ότι στην εποχή που διανύουμε όσον αφορά τα δημοσιονομικά είναι αδύνατο να διατεθούν χρήματα για την επαναγορά μετοχών του ΟΤΕ.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ