Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Θέλει τον Γερμανό της......


Του Δημήτρη Κοντογιάννη

Η πώληση της «Γερμανός» στην CosmOTE και του ποσοστού των ΚΑΕ στη Folli-Follie αντί 700 εκατ. ευρώ περίπου το 2006 θεωρήθηκε από πολλούς η πιο επιτυχημένη κίνηση του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, που έλκει την πολιτική καταγωγή του από το ΚΚΕ.
Ηταν το αποκορύφωμα μιας πορείας που ξεκίνησε το 1980 από το κέντρο της Αθήνας με το άνοιγμα του πρώτου εξειδικευμένου καταστήματος πώλησης μπαταριών. Ο κ. Γερμανός δεν βρίσκεται πλέον στο....



προσκήνιο όπως παλιά, αν και ελέγχει τις γνωστές αλυσίδες Public και Multirama. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολείται με το επιχειρείν. Το νέο στοίχημα του κ. Γερμανού είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, ονόματι Play, στην οποία κατέχει πλέον το 50% του μετοχικού κεφαλαίου. «Πάμε πολύ καλά στην Πολωνία», ανέφερε στη στήλη πριν από λίγο καιρό, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε φτάσει τους 2 εκατ. συνδρομητές στις αρχές του 2009. Σημειώνεται ότι ο Ομιλος Γερμανού είχε εκατοντάδες καταστήματα λιανικής πώλησης κινητών στην Πολωνία, τα οποία συνεισέφερε για να αποκτήσει κατ' αρχάς ένα σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Play, το οποίο που αύξησε στο 50% πριν από μερικούς μήνες. Το άλλο 50% ανήκει στο ισλανδικό Fund Novator, με προξενητή προφανώς τον Κωνσταντίνο Γόντικα, που διευθύνει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Θα βγάλει κι απ' αυτό το ντιλ υπεραξίες ο επιχειρηματίας; Σε 2 με 4 χρόνια θα ξέρουμε.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=34449