Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Προσφυγή από τον Σκαρπέλη


Προσφυγή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσε χτες ο πρώην διευθυντής του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλης (ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση της Siemens), υποστηρίζοντας ότι είναι άκυρο το τελευταίο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς επίσης και η απολογία του έπειτα από την οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή του....



Να σημειωθεί ότι ο Γ. Σκαρπέλης είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που είχε κηρύξει άκυρη την πρώτη προφυλάκισή του (η οποία είχε γίνει στις 3 Ιουνίου).

Ωστόσο ο ίδιος, ενώ βρισκόταν έξω από το «κατώφλι» των φυλακών Κορυδαλλού, συνελήφθη και πάλι με νέο ένταλμα σύλληψης του ειδικού ανακριτή της υπόθεσης, κ. Ν. Ζαγοριανού, στον οποίο απολογήθηκε εκ νέου και στη συνέχεια προφυλακίστηκε.

Κατά αυτού του τελευταίου εντάλματος προσέφυγε ο κατηγορούμενος χτες (μέσω του συνηγόρου του κ. Γιάννη Μαντζουράνη), χαρακτηρίζοντας άκυρη την πρόσφατη απολογία του. Παράλληλα στην προσφυγή του κάνει λόγο για νομική αβασιμότητα και αοριστία του κατηγορητηρίου, με το σκεπτικό ότι «δεν του δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να προετοιμάσει την υπεράσπισή του».

Επίσης, επικαλείται έλλειψη αιτιολογίας του εντάλματος, καθώς και παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γ. Σκαρπέλης φέρεται εμπλεκόμενος με τον λογαριασμό των 3,8 εκ. ευρώ που υπήρχε με τον κωδικό «Franz» σε αυστριακή τράπεζα, οι κινήσεις του οποίου φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κίνηση του Γ. Σκαρπέλη να κατονομάσει στην απολογία του τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Ελλάδας (και συγκατηγορούμενό του) Ηλία Γεωργίου ως διαχειριστή του λογαριασμού των 3,8 εκ. ευρώ με τον κωδικό «Franz», ο τελευταίος μέσω του συνηγόρου του πέρασε στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «συκοφαντικές παρεκκλίσεις συγκατηγορουμένων του από την αλήθεια».

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=5030819