Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Multirama: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης


Oριστικά αποχαιρετά τη Σοφοκλέους η Μultirama, σχεδόν επτά χρόνια μετά την εισαγωγή της, καθώς χθες ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της με την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την άσκηση του δικαιώματος squeeze-out από το βασικό της μέτοχο, επιχειρηματία Π. Γερμανό.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία....



η μετοχή της οποίας εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 22 Ιανουαρίου του 2001, ιδρύθηκε το 1996 από τον όμιλο εταιρειών Γερμανό, που ήλεγχε τότε ο γνωστός επιχειρηματίας, ξεκινώντας τη λειτουργία του πρώτου καταστήματός της στη Θεσσαλονίκη. Το 1998 αποφασίζεται και πραγματοποιείται η απόσχιση του κλάδου καταστημάτων Multirama από τη Γερμανός ΑΒΕΕ και το 2000, με την απορρόφηση της εταιρείας «Αθηναία», η Multirama ξεκινά τις διαδικασίες εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια, η Multirama δημιούργησε μονάδα παραγωγής Own label προϊόντων: Multirama PC, Built - Το -Order PC & Multirama Notebook. Επίσης, ανέπτυξε τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, με δυνατότητα επισκευής προϊόντων και παροχής τεχνικών υπηρεσιών τόσο στα καταστήματά της όσο και στο χώρο των πελατών της.

Στόχος του επιχειρηματία, Π. Γερμανού, ήταν εδώ και μερικούς μήνες η εξαγορά όλων των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να αποχωρήσει από τη Σοφοκλέους και να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της και τα σχέδια για την επέκταση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Ανάπτυξη

Ο επόμενος σταθμός για την αλυσίδα, που αριθμεί σήμερα 82 καταστήματα, είναι η Πάτρα, το Περιστέρι και η Βουλιαγμένη, ενώ το 2010 αναμένεται να εγκαινιάσει το τρίτο της κατάστημα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Στη Βουλγαρία, η εταιρεία έχει ήδη επτά καταστήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ανοίξει έξι νέα καταστήματα.

Στόχος για φέτος, σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας, είναι να κινηθούν με ρυθμούς υψηλότερους της αγοράς ηλεκτρονικών, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 15% σε αξία, και να κερδίσουν σημαντικά μερίδια.

Εκτός από το άνοιγμα νέων καταστημάτων για φέτος, η Multirama θα δώσει βάρος στα own label προϊόντα της, τα οποία αντιστοιχούν σήμερα στο 13% του συνολικού της τζίρου και στο 21% του τζίρου στο hardware και παράλληλα θα παρουσιάσει νέες υπηρεσίες, ενώ το 2008 οι πωλήσεις τους ξεπέρασαν συνολικά τα 40.000 τεμάχια. Η πιο πρόσφατη, η οποία έχει ξεκινήσει στα καταστήματά της στο Τhe Mall και στον Πειραιά, είναι οι Tech Gurus, οι προσωπικοί σύμβουλοι τεχνολογίας που επισκέπτονται το σπίτι του πελάτη, με σκοπό να βρεθούν ολοκληρωμένες λύσεις για οποιοδήποτε ζήτημα τεχνολογίας τον απασχολεί.

Μ. ΚAΛΑΜΠΟΚΑ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/08/1700139.htm