Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ανάκαμψη... στα κινητά κατά το τέταρτο τρίμηνο 2009


Αρκετά αισιόδοξοι για το μέλλον της αγοράς των κινητών τηλεφώνων δηλώνουν οι αναλυτές, καθώς τόσο η Strategy Analytics όσο και η IDC προβλέπουν ότι το δ’ τρίμηνο του 2009 θα υπάρξει αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008. Συγκεκριμένα, η Strategy Analytics εκτιμά ότι το γ’ τρίμηνο πωλήθηκαν 291 εκατ. συσκευές, αριθμός μειωμένος κατά 4% σε σχέση με πέρσι, ενώ υποστηρίζει ότι το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα πουληθούν περί τα 300 εκατ. συσκευές, όπερ σημαίνει ότι...



θα υπάρχει μία αύξηση 3% σε σχέση με πέρσι. Αντίστοιχα, η IDC εκτιμά ότι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο γ’ τρίμηνο στα 287,1 εκατ. τεμάχια, ήτοι -6% σε σχέση με πέρσι, αλλά +5,6% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο. Η εταιρεία ερευνών αναμένει ότι και το δ’ τρίμηνο θα είναι καλό και επισημαίνει ότι πολλοί από τους κατασκευαστές επέλεξαν να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων το λανσάρισμα των συσκευών από τις οποίες αναμένουν τα περισσότερα. Σε επίπεδα μεριδίων, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις. Σύμφωνα με την Stratgy Analytics, η Nokia είχε ένα μερίδιο της τάξεως του 37,3%, η Samsung ξεπέρασε το όριο του 20% και σταμάτησε στο 20,7%, ενώ η LG έφθασε στο 10,9%. Πολύ πίσω η Sony Ericsson με 4,9% και αρκετά κοντά της η Motorola με 4,7%. Κάπου εκεί είναι και οι εκτιμήσεις της IDC, σύμφωνα με την οποία, η Nokia ήταν στο 37,8% και η Samsung στο 21% με την LG στην τρίτη θέση με 11%. Η Sony Ericsson ήταν στο 4,9% και η Motorola στο 4,7%. Η εταιρεία που δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι η Apple, το παγκόσμιο μερίδιο της οποίας έφθασε στο 3%.

Πηγή http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=256558