Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ανοικτά καταστήματα Κυριακή ζητά το ΕΒΕΑ ...


Ο Κ. Μίχαλος ζήτησε από την κυβέρνηση να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου η πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο. Την αντίθεσή τους στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις εξέφρασαν χθες οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, και της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Κ. Λαμπρινόπουλος, σε ειδική εκδήλωση με αντικείμενο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Παράλληλα, ο Κ. Μίχαλος τόνισε ότι....



το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες «κινείται σε πολύ σωστή κατεύθυνση», ενώ άνοιξε για μια ακόμη φορά θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι επιχειρηματίες, δήλωσε ο κ. Μίχαλος, περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μη επιβολή έκτακτων φόρων, ενώ τάχθηκε υπέρ της σταδιακής μείωσης των φορολογικών συντελεστών από 25% που είναι σήμερα στο 20% μέσα στην επόμενη τετραετία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΕΒΕΑ συμφωνεί με την θέση της Τράπεζας της Ελλάδος, για προέλευση των πρόσθετων εσόδων κατά τα 2/3 από τη μείωση των δημόσιων δαπανών και κατά το 1/3 από μέτρα φορολογίας, «έκτακτα ή τακτικά», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μίχαλος ζήτησε από την κυβέρνηση να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου η πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές τον χρόνο, αρχικά γύρω στις πέντε, υποστηρίζοντας ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα τονώσει την κατανάλωση και θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις, παρά την κρίση.

Ρυθμίσεις
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τάχθηκε υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, τονίζοντας ότι ακόμη και επιχειρήσεις με πολύ συντηρητική πορεία και χωρίς να είναι υπερχρεωμένες, βρίσκονται σε δεινή θέση, γιατί βρέθηκαν με επιταγές αφερέγγυων πελατών τους. Αυτές οι επιχειρήσεις, που είναι πολλές χιλιάδες, θα πρέπει να προστατευθούν.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Κ. Μίχαλος προτείνει να συγκροτηθεί ένα όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι τράπεζες, το κράτος και τα επιμελητήρια, που θα αποφαίνεται για το ποιες επιχειρήσεις θα εγγυοδοτούνται από το Δημόσιο. Η αξία των μεταχρονολογημένων επιταγών που κυκλοφορούν στην αγορά, είπε, ανέρχονται σε 157 δισ. ευρώ, ενώ ζήτησε να συμψηφίζονται οι οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις με τα χρέη των τελευταίων προς το Δημόσιο.

Οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ και της ΕΕΔΕ υπέγραψαν χθες μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία αφορά στους τομείς της επιμόρφωσης και της πιστοποίησης.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=20317150