Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Κυβερνητικό «χαστούκι» σε Βουρλούμη-Γερμανούς


Σε δεινή θέση βρίσκεται από χθες ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης και οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι του Οργανισμού, τα συμφέροντα των οποίων φαίνεται να στηρίζει παρότι έχει επιλεγεί από το ελληνικό Δημόσιο. Το χαστούκι στον κ. Βουρλούμη και την Deutsche Telekom ήλθε από τον κ. Νίκο Σηφουνάκη, ήταν ηχηρό και «δείχνει» προς την κατεύθυνση της ακύρωσης του μεγάλου κερδοσκοπικού σχεδίου που έχουν εκπονήσει.
Άλλωστε, ο σημερινός πρόεδρος του ΟΤΕ είναι πολύ αμφίβολο αν και για πόσο ακόμη θα παραμείνει στην πολυθρόνα του, ειδικά αν τον Δεκέμβριο αποφασίσουν οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί να στείλουν στο ακροατήριο την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός. Ουδείς μπορεί να φαντασθεί, ότι ο κ. Βουρλούμης μπορεί να παραμείνει στον ΟΤΕ έχοντας παραπεμφθεί σε δίκη για μια υπόθεση που έστειλε στον εισαγγελέα το σημερινό κυβερνών κόμμα…

χθες ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης και οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι του Οργανισμού, τα συμφέροντα των οποίων φαίνεται να στηρίζει παρότι έχει επιλεγεί από το ελληνικό Δημόσιο. Το χαστούκι στον κ. Βουρλούμη και την Deutsche Telekom ήλθε από τον κ. Νίκο Σηφουνάκη, ήταν ηχηρό και «δείχνει» προς την κατεύθυνση της ακύρωσης του μεγάλου κερδοσκοπικού σχεδίου που έχουν εκπονήσει.

Όπως έχει τονίσει το “Sofokleous10” με δημοσίευμά του από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του ΟΤΕ και οι Γερμανοί επιδιώκουν να «εκτροχιάσουν» τα σχέδια για νέα δίκτυα οπτικών ινών που θα καταλήγουν σε κάθε χρήστη (Fiber to the home – FTTH), προσφέροντας πρωτόγνωρα υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, για να προωθήσουν την εύκολη και φθηνή για τον ΟΤΕ τεχνολογία του VDSL. Στόχος είναι να διατηρήσει ο ΟΤΕ την κυρίαρχη θέση του στα δίκτυα και να κατοχυρώσει την υψηλή κερδοφορία του στο μέλλον, εις βάρος όμως της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας και των χρηστών.

Μάλιστα, ο κ. Βουρλούμης θεώρησε σκόπιμο προχθές να επιτεθεί δημόσια στην προηγούμενη κυβέρνηση για το σχέδιό της για την ανάπτυξη δικτύου FTTH, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό, για να πάρει όμως χθες σκληρή απάντηση από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Νίκο Σηφουνάκη, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου για τις τηλεπικοινωνίες.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για ανάπτυξη δικτύου FTTH, δίνοντας σκληρή απάντηση στον κ. Βουρλούμη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε:

- Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αποδέκτες παρατηρήσεων και κριτικών περί λαϊκισμού και φανφαρονικών- επικοινωνιακών εξαγγελιών που δεν υλοποιούνται. Εμείς αντιταχθήκαμε στην εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου και δεν σιωπήσαμε.

- Έστω όμως και υπό το βάρος τετελεσμένων, γνωρίζουμε ότι η χώρα μας σήμερα χρειάζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τις υποδομές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα παρέχει σύνδεση με οπτική ίνα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σε όλες τις πόλεις της χώρας (Fiber To The Home - FTTH).

- Η εθνική αυτή υποδομή είναι ανάλογη του μεγάλου έργου εξηλεκτρισμού της χώρας, των εθνικών οδών, των αεροδρομίων, των λιμανιών και των άλλων μεγάλων υποδομών που έγιναν στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες. Η υποδομή αυτή θα επηρεάσει σημαντικά τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι το οποίο διαμορφώνεται σήμερα και θα την οδηγήσει στη νέα ψηφιακή εποχή, δημιουργώντας τις γρήγορες ψηφιακές λεωφόρους μέσα από τις οποίες θα διακινούνται ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες.

- Για να γίνουν αυτά απαιτούνται όραμα, προσπάθεια, επιμονή, χρόνος και πόροι. Τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας κινήθηκε στο θέμα αυτό χωρίς μια ολοκληρωμένη και σαφώς τεκμηριωμένη στρατηγική. Προτιθέμεθα σύντομα να επανεξετάσουμε το όλο θέμα, με βάση τις αρχές που έχουμε θέσει. Κρίσιμο επίσης θέμα είναι και η ορθολογική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ υπέρ της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο ως προς τη δημιουργία των ψηφιακών υποδομών, όσο και ως προς την προώθηση της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση Σηφουνάκη, ο κ. Βουρλούμης και οι Γερμανοί μέτοχοι του ΟΤΕ βρίσκονται πλέον σε δεινή θέση, καθώς η κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι δεν θα επιτρέψει στον Οργανισμό να «εγκλωβίσει» τους καταναλωτές στην τεχνολογία του VDSL και την αγορά στο σκληρό μονοπώλιο του ΟΤΕ. Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση άρχισε με αυστηρές θέσεις τη διαπραγμάτευση με τον ΟΤΕ και τους Γερμανούς και ο κ. Βουρλούμης δύσκολα θα δει το σχέδιό του να υλοποιείται.

Άλλωστε, ο σημερινός πρόεδρος του ΟΤΕ είναι πολύ αμφίβολο αν και για πόσο ακόμη θα παραμείνει στην πολυθρόνα του, ειδικά αν τον Δεκέμβριο αποφασίσουν οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί να στείλουν στο ακροατήριο την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός. Ουδείς μπορεί να φαντασθεί, ότι ο κ. Βουρλούμης μπορεί να παραμείνει στον ΟΤΕ έχοντας παραπεμφθεί σε δίκη για μια υπόθεση που έστειλε στον εισαγγελέα το σημερινό κυβερνών κόμμα