Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

«Κορυφαία προτεραιότητα« του ΟΤΕ......


Της Μαρίας Μόσχου
«Κορυφαία προτεραιότητα« του ΟΤΕ είναι η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, όπου η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της».
Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Ι. Αϊβάζης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού τα οποία παρουσιάστηκαν μειωμένα σε σχέση με το περσινά. «Υπάρχουν εμπόδια και δεν μπορούμε να το κρύψουμε, δεν είναι κάτι εύκολο, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και σχεδιασμό» είπε ο κ. Αιβάζης, ο οποίος πρόσθεσε ότι....



το συνολικό μέρισμα για φέτος θα φτάσει τα 367 εκατ. ευρώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Τσαμάζ έκανε λόγο για απώλειες πάνω από 100 εκατ. ευρώ από τις νέες προσφορές στα συμβόλαια: (3% της αγοράς) -τουλάχιστον με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις . Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την υψηλή φορολογία στην κινητή τηλεφωνία και υποστήριξε ότι θα απαντήσουν δυναμικά σε όποια επιθετική κίνηση του ανταγωνισμού.

Παρουσίαση
Την πρώτη επίσημη επαφή είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου, ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων Ν. Σηφουνάκης και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ και υπεύθυνος της DT για τη Ν.Α. Ευρώπη, κ. Γκ. Κέρκχοφ. Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας, που έγινε χθες στην Αθήνα, και στην οποία ο κ. Κέρκχοφ παρουσίασε τα σχέδια της DT για τον ΟΤΕ και τις συνεργίες που αναπτύσσονται μεταξύ των δύο εταιρειών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί του παρόντος, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και τον διαχωρισμό του ΟΤΕ (σε υποδομή και λειτουργία) παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και αρκετή δουλειά. «Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει την υφιστάμενη συμφωνία για τον ΟΤΕ», είχε πει λίγες ώρες πριν ο επικεφαλής του ομίλου DT, Ρενέ Ομπερμαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου του γερμανικού οίκου.

Λίγο μετά ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Ν. Σηφουνάκης μιλώντας σε συνέδριο για τις Τηλεπικοινωνίες επανέλαβε ότι «προς το παρόν στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό, κάτω από την τραγική κατάσταση της οικονομίας, δεν εντάσσεται η δαπάνη για τον ΟΤΕ».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «οι δεσμεύσεις μας παραμένουν ίδιες στο ακέραιο». Από την πλευρά του ο κ. Timotheus Hottler, CFO της DT ανέφερε ότι «Οι συνέργειες με τον ΟΤΕ έρχονται ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε». Όπως ανέφερε η διοίκηση του γερμανικού ομίλου αναμένει από τον ΟΤΕ για το σύνολο του 2009 προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 2 δισ.

Οικονομικά στοιχεία
Μείωση του κύκλου εργασιών κατά 7,4% στο τρίμηνο (διαμορφωμένα στα 1.516,ευρώ έναντι 1.638,5 το γ' τρίμηνο του 2008) και κατά 6,5% στο 9μηνο του 2009 (στα 4.458,9 έναντι 4.766,5 το 9μηνο του 2008) παρουσίασε ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Οργανισμού τα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου παρουσίασαν μείωση 19% και διαμορφώθηκαν στα 163,1 έναντι 201,3 το γ' τρίμηνο του 2008 (όταν ο ΟΤΕ κατέγραψε κέρδος 17 εκατ. ευρώ από την πώληση της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων). Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις 14 αναλυτών ήταν πιο αισιόδοξες καθώς έκαναν λόγο για μείωση 18% των καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη 9μηνου μειώθηκαν κατά 13,4% και διαμορφώθηκαν στα 434,5 εκατ. ευρώ έναντι 501,7 εκατ. το 9μηνο του 2008. Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 0,3328 ευρώ το γ' τρίμηνο του 2008 (από 0,4107 το γ' τρίμηνο του 2008), μειωμένα κατά 19,0%.


Πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=20681258