Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σκληρή επίθεση ΟΤΕ κατά του δικτύου οπτικών ινών


Νέα ιδιαίτερα σκληρή επίθεση κατά των σχεδίων για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών με τη συμβολή του Δημοσίου εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης.
Μιλώντας στο συνέδριο για τις τηλεπικοινωνίες Infocom World απέδωσε το όλο σχέδιο «στην αρρώστια της εποχής μας, το λαϊκισμό». Όπως είπε «πριν δύο χρόνια ανακοινώθηκαν σχέδια μεγαλεπήβολα και συναρπαστικά που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην πρώτη παγκόσμια θέση και διάφορα τέτοια.



Σχέδια και υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά αφού εξασφαλίσουν μερικές ώρες στα κανάλια. Σχέδια χωρίς οικονομική και αναπτυξιακή λογική, δίχως ανάλογες επιτυχίες σε άλλα μέρη του κόσμου».

Εκτιμάται ότι ο επικεφαλής του ΟΤΕ επέλεξε να «κτυπήσει» το θέμα του δικτύου οπτικών ινών καθώς από τις μέχρι τώρα ενδείξεις φαίνεται πως το σχέδιο αυτό το υιοθετεί και η νέα κυβέρνηση. Μάλιστα στη συνέχεια έγινε και ιδιαίτερα δηκτικός καθώς αναρωτήθηκε: «Είναι μόνον μια κρίση λαϊκισμού ή κρύβονται και συμφέροντα; Η καμπάνια απαξίωσης του έργου του ΟΤΕ και η προώθηση εναλλακτικών ημικρατικών δικτύων -στα χαρτά πάντα- γεννά απορίες».

Αιχμές για την ΕΕΤΤ

Ο κ. Βουρλούμης δεν δίστασε για άλλη μια φορά να μιλήσει για τα κακώς κείμενα γύρω από τον ΟΤΕ και να κατηγορήσει την προηγούμενη ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών: «Το κράτος ενώ τα τελευταία 15 χρόνια πουλά σε φέτες τον ΟΤΕ συνέχισε να θέλει να φέρεται σαν ιδιοκτήτης. Αφεντικό που νοιάζεται όμως πιο πολύ για άσκηση μικροπολιτικής και σχεδόν καθόλου για την υγεία της επιχείρησης στην οποία είναι ακόμα σημαντικός μέτοχος.

Η ρύθμιση (εννοεί ΕΕΤΤ έως πρόσφατα ελπίζω, είχε μεταβάλει τον ΟΤΕ σε πειραματόζωο των Βρυξελλών. Με τη μέθοδο της τρομοκρατίας διά των προστίμων δοκίμασε να κάνει στην Ελλάδα σε ελάχιστο διάστημα αυτό που πήρε δεκαετίες να γίνει στην Ευρώπη. Τραυμάτισε τον ΟΤΕ, στρέβλωσε την αγορά και τη γέμισε με κουφάρια παρόχων».

Γερμανικά παράπονα

Νωρίτερα στην ομιλία του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και μέλος του αντίστοιχου οργάνου του ΟΤΕ, G. Kerkhoff, ζήτησε να γίνει αναδιανομή του φάσματος μεταξύ των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας, λέγοντας ουσιαστικά ότι η Cosmote επειδή μπήκε στην αγορά τελευταία έχει αδικηθεί.

Χαρακτήρισε πρόκληση για την Ελλάδα την ευρυζωνικότητα μέσω της κινητής τηλεφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο πρόβλημα τα διοικητικά προβλήματα που εμποδίζουν τις επενδύσεις σε νέους σταθμούς βάσης. Επίσης αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία που επιβάλλεται στην κινητή τηλεφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνον σε χώρες όπως η Ουγκάντα συμβαίνει το ίδιο.

Σηφουνάκης: Ανοικτή διαβούλευση

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο υφυπουργός, Ν. Σηφουνάκης, είπε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η προώθηση της ευρυζωνικότητας ώστε να καλυφθεί με δίκτυα υψηλών ταχυτήτων όλη η χώρα. Πρόσθεσε δε ότι προωθείται το εθνικό σχέδιο για τη δημιουργία υποδομής οπτικών ινών σε όλη την επικράτεια, ώστε η χώρα μας να εκτιναχθεί στην πρωτοπορία της χρήσης προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέχρι το 2015.

Σημείωσε ότι «τα προβλήματα της αγοράς των τηλεπικοινωνιών που έχουν ανακύψει από το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο, όπως, για παράδειγμα, η αδειοδότηση σταθμών βάσης για την κινητή τηλεφωνία, τα τέλη διέλευσης που ζητούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και πλήθος άλλων ζητημάτων μας είναι γνωστά. Το πρώτο βήμα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι η εκκίνηση της ανοικτής διαβούλευσης με τη συμμετοχή, φυσικά, των εκπροσώπων του κλάδου».

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ

Πηγή http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1736709