Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Βουρλούμης: «Κρατήστε τον ΟΤΕ μακριά από την πολιτικοποίηση»


Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση «κρατήστε τον ΟΤΕ μακριά από την πολιτικοποίηση και το λαϊκισμό» έστειλε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης, μιλώντας στο 11ο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Infocom με τίτλο «Live, Work, Play the Broadband Way: Η ευρυζωνικότητα είναι μόνον η αρχή». Με σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής που ακολούθησε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ «όταν το κράτος πουλούσε σε φέτες τον ΟΤΕ», αλλά και κατά όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά όταν το κράτος ήθελε να είναι «αφεντικό για άσκηση μικροπολιτικής και όχι για την υγεία της επιχείρησης», ο κ. Βουρλούμης δεν απέφυγε να....




εξαπολύσει πυρά και κατά της ρυθμιστικής αρχής (ΕΕΤΤ) που «είχε μεταβάλει τον ΟΤΕ σε πειραματόζωο των Βρυξελλών με συνέπεια να τραυματίζεται ο ΟΤΕ και να γεμίζει η αγορά με κουφάρια παρόχων».

Ο κ. Βουρλούμης αφού τόνισε ότι ο ΟΤΕ:

* συμμετέχει στο ΑΕΠ με ποσοστό 2,6% – «όταν η γεωργία μαζί με τα δάση φτάνει στο 3,3%»,
* εισφέρει στα δημόσια οικονομικά με 400 εκατ. άμεσους φόρους και με μερίσματα,
* επένδυσε την περίοδο 2005-9 μόνο στη σταθερή 1,3 εκατ. ευρώ όταν οι άλλες χώρες για σταθερή και κινητή επενδύουν ετησίως 1 δισ. ευρώ,
υπογράμμισε ότι είναι έργο του ΟΤΕ και των εργαζόμενων του το ότι σήμερα έχουμε περάσει την Πορτογαλία και πλησιάζουμε την Ιταλία στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Και επειδή το επόμενο βήμα είναι τα δίκτυα νέας γενιάς (οπτικές ίνες), που είναι μακροπρόθεσμες επενδύσεις με μεγάλο ρίσκο, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ζήτησε «σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο και συνεπή στρατηγική βασισμένη σε ρεαλιστικό πλαίσιο».

Μάλιστα ο κ. Βουρλούμης δεν απέφυγε να επικρίνει ως σύμπτωμα του λαϊκισμού και τα μέχρι πρότινος κυβερνητικά σχέδια που δείχνει να υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση για ανάπτυξη οπτικών ινών σε 2 εκατ. νοικοκυριά, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες ακόμη και για συμφέροντα.

«Είναι μόνο μια κρίση λαϊκισμού ή κρύβονται και συμφέροντα;» είπε και πρόσθεσε: «Η καμπάνια απαξίωσης του έργου του ΟΤΕ και η προώθηση εναλλακτικών ημικρατικών δικτύων –στα χαρτιά πάντα– γεννούν απορίες».

Πηγή http://www.apogevmatini.gr/?p=51124