Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Έκτακτη εισφορά και επίδομα αλληλεγγύης επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο


Την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών ώστε να χρηματοδοτηθεί η χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης, θα εγκρίνει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, συνεδριάζει στις 11:00. Αμέσως μετά αναμένονται οι ανακοινώσεις για την εισφορά και το επίδομα αλληλλεγγύης.
Τις σκέψεις της κυβέρνησης για την έκτακτη εισφορά στις....



κερδοφόρες επιχειρήσεις ανακοίνωσε την Δευτέρα, στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση «επιχειρεί να συνδυάσει τη δέσμευσή μας για ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης με μία πρόταση αναδιανομής και ευθύνης, που πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία».

Θετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας ότι η «εθνική επιχειρηματική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού».

Η έκτακτη εισφορά στα κέρδη των μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων και των τραπεζών θα αφορά, πιθανότατα, τα κέρδη του 2008, ενώ το μέτρο ίσως περιοριστεί μόνο στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες.

Ο συντελεστής θα είναι από 5% έως 10% ανάλογα με το ύψος των καθαρών κερδών.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει έκτακτη εισφορά και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Πιθανό «πλαφόν» είναι η αντικειμενική αξία των 500.000-600.000 ευρώ, αν και εξετάζονται και άλλες προτάσεις.

Ο φόρος θα υπολογιστεί ως ποσοστό επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, είναι έκτακτος και ανεξάρτητος από τα σχέδια της κυβέρνησης για την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και την κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Τα έσοδα από τις εισφορές υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, ποσό που θα δοθεί για το επίδομα αλληλεγγύης.

Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης αναμένεται να χορηγηθεί σε πολίτες με εισοδήματα έως 13.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και άλλα κοινωνικά κριτήρια, θα είναι από 500 μέχρι 1.000 ευρώ και θα δοθεί σε δύο δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέσα στον Δεκέμβριο.

Newsroom ΔΟΛ