Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Προαναγγελία επιδοτήσεων 1,05 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίους


Επιχορηγήσεις αξίας 1,05 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες όλων σχεδόν των κλάδων ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. Προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις να λειτουργούν δύο χρόνια, ενώ μπορεί να είναι και ζημιογόνες, αρκεί ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων να είναι θετικός. Ακόμη 250 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ξεχωριστό πρόγραμμα για την ενίσχυση μηχανικών, δικηγόρων, γιατρών και λογιστών.

Το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 1,05 δισ. ευρώ χρηματοδοτείται από το νέο κοινοτικό πακέτο (ΕΣΠΑ) και σήμερα απλά προαναγγέλλεται, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί πάση θυσία να αναστρέψει το οικονομικό κλίμα και εν όψει Ευρωεκλογών.

Αφορά μόνο υφιστάμενες επιχειρήσεις κάθε κλάδου έως 50 εργαζομενων. Ένα μέρος της επιδότησης που θα φτάνει σε κάποιες περιοχές στο 65% του κόστους του έργου θα δίδεται ως προκαταβολή.

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει επενδύσεις αξίας έως 350.000 ευρώ Τα χρήματα θα διανεμηθούν από τις συνεργαζόμενες εμπορικές τράπεζες που θα υποστηρίξουν τους υποψήφιους επενδυτές, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις θα διανείμουν τις επιδοτήσεις και θα επιβλέψουν την υλοποίηση των έργων.

Το πρόγραμμα θα χωρίζεται σε πέντε κομμάτια (μεταποίηση, τουρισμός, εμπόριο, υπηρεσίες που θα λάβουν από 250 εκ. ευρώ) και επιπλέον 50 εκ .ευρώ θα λάβουν οι εταιρείες του κλάδου του φραντσάιζινγκ (δικαιόχρηση). Μπορούν να συμμετέχουν εταρείες που απασχολούν από κανέναν έως 50 εργαζόμενους, με μέσο κύκλο εργασιών διετίας από 50.000 ευρώ έως 10 εκ. ευρώ για τον κλάδο της μεταποίησης και από 30 χιλιάδες ευρώ έως 10 εκ. για τους υπόλοιπους κλάδους. Το ύψος της ελάχισστης επένδυσης για τη μεταποίηση είναι 50 χιλιάδες ευρώ, του τουρισμού 30 χιλιάδες ευρώ και των υπολοίπων 20 χιλιάδες. Χρηματοδοτούνται επενδύσεις έως 350.000 ευρώ.
Από http://www.enet.gr