Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ετήσιο συνέδριο δικτύου καταστημάτων “Γερμανός”


Η εταιρεία διεύρυνε τη διαφορά της από άλλες αλυσίδες λιανικής, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Συνέδριο Συνεργατών του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η επισκεψιμότητα των καταστημάτων της αλυσίδας το 2008 αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αποτέλεσμα που, όπως τονίστηκε στο συνέδριο, επετεύχθη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αγορά της λιανικής.


Η άνοδος στην επισκεψιμότητα συνδυάστηκε με άνοδο των πωλήσεων σχεδόν σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που διατίθενται στα καταστήματα, με χαρακτηριστική την άνοδο στα προϊόντα πληροφορικής (+53%) και στα προϊόντα τηλεπικοινωνιών (+7%). Σε επιμέρους κατηγορίες, όπως τα κινητά τηλέφωνα, η αλυσίδα διατήρησε την ηγετική της θέση στην αγορά. Ιδιαίτερα θετική η εικόνα και στις υπηρεσίες, με το SERVICE της ΓΕΡΜΑΝΟΣ να ενισχύει το ήδη ηγετικό του μερίδιο κατά 15%. Αντίστοιχα, σημαντική αύξηση της τάξης του 51% παρουσίασαν και οι εισπράξεις λογαριασμών.



Στους τομείς της ευρυζωνικότητας και της σταθερής τηλεφωνίας, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2008 η ΓΕΡΜΑΝΟΣ εννεαπλασίασε τις πωλήσεις mobile broadband μετά και το επαναλανσάρισμα του Internet On The Go από την COSMOTE τον Απρίλιο του 2008. Οι πωλήσεις «σταθερού» ADSL ενισχύθηκαν σημαντικά σε ποσοστό 85%.


Μιλώντας στους συνέδρους, ο κ. Αλέξανδρος Δούκας, Διευθυντής Λιανικής Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ελλάδας, τόνισε: «Το 2008 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το Δίκτυο. Το 2009 αναμένεται να είναι για εμάς, όχι μια δύσκολη χρονιά, αλλά μια χρονιά προκλήσεων. Με σαφή στρατηγική και στοχευμένο πλάνο ενεργειών, είμαστε έτοιμοι να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να αξιοποιήσουμε τις νέες τάσεις που θα αναδείξει η αγορά και οι συγκεκριμένες οικονομικές συγκυρίες».


Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 συνεργάτες και εργαζόμενοι της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ & COSMOTE, κ. Π. Βουρλούμης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μ. Τσαμάζ, καθώς και στελέχη από τη Διοικητική και Εμπορική ομάδα των δυο εταιριών. Στο χαιρετισμό τους, οι κ.κ. Βουρλούμης και Τσαμάζ εστίασαν στα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2008 και εξήραν τη συμβολή του Δικτύου στη θετική πορεία του Ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE.


Το 2008 το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ συμπλήρωσε 430 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ δυναμική ήταν η επέκτασή του και στις υπόλοιπες αγορές όπου έχει παρουσία.

Από http://www.techpress.gr