Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Γερμανός εναντίον ΟΤΕ shop


Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης - Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με την αναγγελία της διοίκησης του ΟΤΕ να προχωρήσει στο κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων ΟΤΕ shops. Μεταξύ άλλων στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Στις 30 Δεκεμβρίου του 2008 εν μέσω των εορτών η διοίκηση του ΟΤΕ ανήγγειλε την απόφασή της να προχωρήσει στο κλείσιμο 122 εμπορικών καταστημάτων του - OTE shops - .
Κλείνουν 122 εμπορικά καταστήμα του ΟΤΕ
Ο στόχος είναι προφανής, με το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων στοχεύετε να επιτύχετε τεχνητή αύξηση του τζίρου των καταστημάτων της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», προκειμένου να αποδειχθεί ως επωφελής η σκανδαλώδης αγορά.


Πέραν της απαξίωσης της πρωτογενούς περιουσίας των OTE shops με τη μείωση του κύκλου εργασιών αλλά και την ελλιπή εξυπηρέτηση πολιτών, θα οδηγηθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι που χειρίζονται και λειτουργούν επί σειρά ετών τα παραπάνω καταστήματα σε υποαπασχόληση ή μακριά από το αντικείμενο στο οποίο εκπαιδεύθηκαν και εργάστηκαν.
Για την απόφαση του κλεισίματος των καταστημάτων η συνδικαλιστική οργάνωση ΟΜΕ-ΟΤΕ σε καταγγελία της αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι κλείνετε ακόμα και καταστήματα τα οποία ανακαινίσθηκαν πρόσφατα και δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Επειδή σε παλαιότερη ερώτηση μας αποφύγατε ν' απαντήσετε επί της ουσίας της πολιτικής σας και απλώς μας κοινοποιήσατε την αναφορά της Γενικής Δ/νσης Νομικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ επανερχόμαστε, και ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
- Ποιος σχεδιασμός και ποιο στρατηγικό σχέδιο επιβάλλει την πολιτική κλεισίματος των καταστημάτων ΟΤΕ shops;
- Γιατί μονομερώς επιδιώκετε την ανάπτυξη των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ εις βάρος των καταστημάτων OTE shop;
- Γιατί δεν αναπτύσσετε με τον ίδιο τρόπο τα καταστήματα OTE shop, όπως εκείνα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ;
- Βάση ποιάς μελέτης χωροταξικής κατανομής των καταστημάτων του ομίλου του ΟΤΕ προχωράτε στο κλείσιμο των καταστημάτων OTE shop;»

Πηγή http://www.dimokratis.gr/index.php?id=6200&view_option=subject&year=09