Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ποιος θα καλύψει το κενό του Γερμανού;


Από τη στιγμή που ο Γερμανός έγινε Cosmote, έμεινε ένα κενό. Κανείς δεν είχε τόσα πολλά καταστήματα και δεν προσέφερε όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μπορεί να επιλέγει ο καταναλωτής. Το παράξενο βέβαια είναι ότι κανείς δεν έσπευσε να καλύψει το κενό. Δηλαδή να βάλλει μέσα στο δίκτυό του όλες τις εταιρείες και να επενδύσει ώστε να ανοίξει πολλά μικρά καταστήματα παντού έτσι ώστε να προσελκύσει τους καταναλωτές. Γιατί;

Αρχικά γιατί οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέπτυξαν τα δικά τους δίκτυα. Τα καταστήματα Vodafone και Wind βρίσκονται σχεδόν παντού σε όλη την Ελλάδα. Κατά δεύτερον διάβαζα ότι η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έχει φτάσει το 148%. Μόνο τα νεογέννητα δεν έχουν κινητό. Η αγορά μπούκωσε. Επιπλέον ο πόλεμος τιμών είναι τόσο εξοντωτικός ώστε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για μεσάζοντες. Οπότε ουσιαστικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για να καλύψει το κενό του Γερμανού γιατί πολύ απλά αυτή η αγορά δεν αποτελεί πλέον ευκαιρία.

Το παιχνίδι έχει αλλάξει και έχει μεταφερθεί στη γειτονιά του ίντερνετ. Εκεί είναι σήμερα η επανάσταση και τα επόμενα χρόνια εκεί θα επικεντρωθεί. Στις συνδέσεις δικτύου, το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και φυσικά στη σύγκληση υπηρεσιών αλλά και προϊόντων που την προσφέρουν.

Η βαρύτητα πλέον έχει ξεφύγει από την ασύρματη επικοινωνία κι έχει περάσει και πάλι στα καλώδια (οπτικές ίνες). Για λίγο καιρό όμως γιατί όταν και η αγορά των συνδέσεων φτάσει σε μεγάλο ποσοστό διείσδυσης τότε το παιχνίδι θα παιχτεί και πάλι στην ασύρματη επικοινωνία, είτε αυτό είναι WiMax είτε 4G. Εκεί, αν φερθούν έξυπνα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ίσως ξαναμπούν δυναμικά στο παιχνίδι. Αρκεί να είναι έτοιμες να επενδύσουν σε υποδομή και να μην εφησυχάσουν με τα έσοδα από την voice επικοινωνία που σύντομα θα εξαλειφθούν. Μετράμε μέρες μέχρι να μπορούμε με 40 ευρώ μηνιαίο πάγιο να μιλάμε απεριόριστα προς όλους τους προορισμούς από το κινητό μας τηλέφωνο….
Από http://www.bfax.gr