Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο


Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εις βάρος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε προσέλθει το πρωί στον ανακριτή, επικαλούμενος λόγους υγείας που τον αναγκάζουν -όπως ισχυρίστηκε- να παραμείνει στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μήνυση για κατάχρηση

εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σε βάρος του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, που διενεργεί την έρευνα για τα «μαύρα ταμεία της Siemens, κατέθεσε ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης. Ο ίδιος είναι και εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Με τη μήνυση του καταγγέλλει σειρά δικονομικών ακυροτήτων και προτείνει ως μάρτυρες εν ενεργεία εισαγγελείς και δικαστές, πρώην δικαστικούς λειτουργούς αλλά και δικηγόρους.
Από την πλευρά του κ. Χριστοφοράκος, σε φαξ που έστειλε στο δικηγόρο του, αναφέρει ότι έκτακτα προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να μεταβεί στο Μόναχο και δεν του επιτρέπουν να έρθει στην Αθήνα για να καταθέσει για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Προσθέτει δε, πως μπορεί να στείλει αν χρειαστεί, νέο φαξ με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα προβλήματα υγείας.

Στο μεταξύ, ολοκλήρωσε πριν από λίγο την απολογία του στον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυρίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ειδικότερα ότι χρημάτισε κάποιο πρόσωπο πολιτικό ή μη. Όπως ισχυρίστηκε, εξυπηρετούσε τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η απολογία του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, επίσης πρώην στελέχους της Siemens.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν επτά πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ.

Εκτός από τους κ.κ. Χριστοφοράκο, Μαυρίδη και Αθανασιάδη, οι υπόλοιποι είναι οι Χρήστος Καραβέλας, πρώην οικονομικός διευθυντής τηλεπικοινωνιών, Ηλίας Γεωργίου, πρώην διευθύνων σύμβουλος, Εμμανουήλ Σταυριανός, πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Γιώργος Σκαρπέλης, πρώην διοικητής του ΟΤΕ.
Από http://www.tanea.gr