Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

Επιστολή Χρίστου Βερελή στον κ. Απόστολο Ζαβιτσάνο, 20 Τακτικό Ανακριτή , με θέμα ” Εξαγορά εταιρείας Γερμανός από Cosmote.”


Αξιότιμε κύριε Ανακριτά,

Αναφέρομαι σε σας, με την ιδιότητα, του καταθέσαντος την πρώτη αναφορά – αίτηση προς τον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημ. Παπαγγελόπουλο, για την διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών, εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή προσώπων, λόγω ενδεχόμενης σημαντικής οικονομικής ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου.

α) Την 20.07.2006 υπέβαλα στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αίτημα να αξιολογηθεί το δημοσίευμα της ίδιας ημερομηνίας της εφημερίδας ΄΄Καθημερινή΄΄ σχετικά με την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ (Ε.Π. 449/21.7.2006).

β) Την 27.07.2006 υπέβαλα στον ίδιο Εισαγγελικό λειτουργό, πρόσθετα στοιχεία, για την ίδια υπόθεση και ειδικότερα, τα πρακτικά συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομιών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε η υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ και κατά την οποία προέκυψαν νεότερα σημαντικά στοιχεία, αιτούμενος και πάλι την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης (Ε.Π. 460/28.7.2006).

γ) Την 7/2/2007 συνυπέγραψα με άλλους δέκα έξι, συναδέλφους μου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αναφορά ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποίαν παρατέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στοιχεία, για την ζημιογόνο για τα συμφέροντα του Δημοσίου υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

δ) 26.02.2007 κατέθεσα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Υπόμνημα με τις θέσεις μου, και όσα γνώριζα με την ιδιότητα του Υπουργού Μεταφορών, (2000-2004) της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ιδιότητα του μέλους της Διαρκούς Μονίμου Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής από το έτος 2004.

ε) Την 18.02.2009, κλήθηκα να καταθέσω ως μάρτυρας ενώπιον σας, επί των κατηγοριών που περιλήφθησαν στην ασκηθείσα εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη, για πέντε κακουργήματα, για την υπόθεση ΓΕΡΜΑΝΟΣ, την 10.07.2008.



Κύριε ανακριτά, συμπληρώνονται στο άμεσο μέλλον, τρία χρόνια από τις κατατεθείσες αναφορές μου στον κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημ. Αθηνών, και ένας χρόνος, από την ασκηθείσα ποινική δίωξη, για την διάπραξη σοβαρών κακουργημάτων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και των επενδυτών στο Χ.Α.Α., συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, η Εισαγγελική Αρχή, από έρευνα, η οποία διήρκεσε δύο χρόνια, και η υπόθεση, αυτή, δεν έχει μέχρι σήμερα, οδηγηθεί σε οποιαδήποτε, δικαστική εξέλιξη, δημιουργώντας έτσι σημαντικές παρενέργειες, στην πολιτική ζωή της χώρας, τόσο κατά σκέλος των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των άμεσα εμπλεκομένων, μη πολιτικών λειτουργών αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Είναι νομίζω απόλυτα κατανοητό, ότι, η περαιτέρω καθυστέρηση της υπόθεσης, στο παρόν στάδιο δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος να διαλευκάνει υποθέσεις, που άπτονται της διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος, κάτι το οποίο κανένας έλληνας πολίτης, δεν αμφισβητεί ότι αποτελεί σοβαρή ανάγκη.

Με τη νομιμοποίηση την οποία μου παρέχει η ιδιότητα, του αναφέροντος στη Δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή, προς την οποία υπέβαλλα και το σύνολο των στοιχείων που είχα στη διάθεσή μου, αλλά και της στάσης μου, απέναντι στα ζητήματα διαφθοράς, επιτρέψτε μου με πλήρη και απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και στο έργο σας, το οποίο σέβομαι και εκτιμώ ως έλληνας πολίτης και πολιτικός, να σας εκφράσω την ανησυχία μου, για τον πολύ μακρό χρόνο που έχει απαιτηθεί μέχρι τώρα στη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, την επελθούσα ήδη παραγραφή των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και την περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος, στο κοινό αίσθημα των συμπολιτών μου εξ αφορμής ότι δεν είναι πλέον δυνατόν να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές αυτές ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Είμαι βέβαιος ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα λάβετε υπόψη σας, την παρούσα παρέμβαση ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση το ταχύτερο στη πλήρη διερεύνησή της και θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους αποδειχθούν ένοχοι των κατηγοριών που ήδη απαγγέλθηκαν.







Με εκτίμηση,







Χρίστος Βερελής

τ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Από http://www.verelis.gr/?p=937#more-937