Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Παίζει το ποσοστό του ΟΤΕ


Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμά της και να πουλήσει ποσοστό 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom σε τιμή 27,5 ευρώ ανά μετοχή. Είναι μια κίνηση...



που θα αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα 673 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, η απόφαση πρέπει να ληφθεί πριν από το τέλος του χρόνου, καθώς μετά χάνεται το δικαίωμα του ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει στην προνομιακή τιμή των 27,5 ευρώ. Μετά, η D.Τ. μπορεί να αγοράσει στην τρέχουσα τιμή προσαυξημένη κατά ένα ποσοστό.

Η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τα δικαιώματά του, καθώς θα εξακολουθήσει να διορίζει τον ίδιο αριθμό μελών στο δ.σ. Για να χάσει έδρα στο δ.σ., το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να περιορίσει τη συμμετοχή του κάτω από το επίπεδο του 15%.

Πάντως, οι Γερμανοί αναλαμβάνουν ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στον ΟΤΕ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατέλαβαν τη νεοσυσταθείσα διεύθυνση χρηματοοικονομικών θεμάτων (επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Κ. Kopp, ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. του ΟΤΕ). Το ερώτημα, τώρα, είναι αν ο Παναγής Βουρλούμης θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και μετά την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.