Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Είναι η εδαφική αποκλειστικότητα ένα σημαντικό στοιχείο;


Αναμφισβήτητα για ορισμένα δίκτυα είναι λιγότερο σημαντικό στοιχείο απ' ό,τι είναι για κάποια άλλα αλλά γενικότερα, ΝΑΙ, είναι σημαντικό για τον δικαιοδόχο.



Αναμφισβήτητα για ορισμένα δίκτυα είναι λιγότερο σημαντικό στοιχείο απ' ό,τι είναι για κάποια άλλα αλλά γενικότερα, ΝΑΙ, είναι σημαντικό για τον δικαιοδόχο.

Γιατί; γιατί χωρίς την εδαφική αποκλειστικότητα ένας άλλος δικαιοδόχος μπορεί να εγκατασταθεί στην ίδια οδό με εσάς, στο ίδιο εμπορικό κέντρο, στην ίδια πόλη. Έτσι, είναι ενδεδειγμένο να προστατεύεται η αποδοτικότητα του δικαιοδόχου με τη συμφωνία να μην εγκατασταθούν άλλα σημεία πώλησης σε μια λογική απόσταση. Η δυσκολία όμως είναι να μάθουμε ποιά είναι αυτή η λογική απόσταση.
Πρέπει, επίσης, να αποφύγουμε τον δικαιοπάροχο που δεν μπορεί να υποστηρίξει την άνοδο της ανάπτυξης του δίκτύου του ή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα νέο εμπορικό κέντρο αν η δυνατότητα εξέλιξης το επιτρέπει.

Ποιος θα είχε φανταστεί το 1970 ότι θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε περισσότερα από 750 McDonald's στη Γαλλία, τη χώρα του καλού φαγητού; Οι διαπραγματευόμενες ζώνες αποκλειστικότητας της εποχής δε θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλες; Γι' αυτό ορισμένα δίκτυα δίνουν προτεραιότητα στον εγκατεστημένο δικαιοδόχο για ένα δεύτερο κατάστημα αλλά όχι για αποκλειστικότητα.

Jean Samper, Consultant

Πηγή http://www.franchisekey.com