Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Το τρίγωνο της φωτιάς


Η εξαγορά της «Γερμανός ΑΒΕΕ» και οι επικίνδυνες σχέσεις των κκ. Αλογοσκούφη, Μανώλη και Βουρλούμη. Μια αντιδικία που αναστατώνει τη Ρηγίλλης και προκαλεί τριγμούς στο «γαλάζιο» στρατόπεδο



Τριγωνική σχέση, υψηλής πολιτικής επικινδυνότητας, μεταξύ του βουλευτή Α Δ Αθηνών και πρώην υπουργού κ. Γ. Αλογοσκούφη, του βουλευτή Αργολίδας κ. Ι. Μανώλη και του προέδρου του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη, αναδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός ΑΒΕΕ» από την Cosmote, τον Μάιο του 2006, με τίμημα 1,6 δισ. ευρώ. Η κατάθεση του «αντάρτη» κ. Μανώλη την περασμένη Δευτέρα στον 20ό τακτικό ανακριτή κ. Α. Ζαβιτσάνο προκάλεσε αναστάτωση στο κυβερνών κόμμα και επανέφερε στο προσκήνιο μιαν υπόθεση η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει τα δεδομένα και να προκαλέσει τριγμούς στο «γαλάζιο» σύστημα, περισσότερους και από την υπόθεση του πρώην υπουργού κ. Αρ. Παυλίδη.

«Κλειδί» των εξελίξεων στην υπόθεση αναμένεται να είναι ο κ. Βουρλούμης, σε περίπτωση κατά την οποία κληθεί να καταθέσει. Κατάθεση η οποία μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα, λίγες ημέρες προτού ο κ. Ζαβιτσάνος ολοκληρώσει τις έρευνές του με τις υπόλοιπες μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει το ΠαΣοΚ να εμπλέξει τον κ. Αλογοσκούφη, και στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι δεν συντρέχουν στοιχεία που να θεμελιώνουν ενδείξεις για την αποστολή δικογραφίας στη Βουλή η οποία να αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομίας.

Στη σκιά της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ. Πάγκαλο , ο οποίος επιμένει να εμπλέκει τον Περισσό στην υπόθεση «Γερμανός», ο κ. Μανώλης επανέλαβε στον ανακριτή ότι το τίμημα της εξαγοράς ήταν ιδιαίτερα υψηλό και υποστήριξε ότι υπήρχε προσυμφωνία, με συνέπεια να χειραγωγηθεί η μετοχή. Η κατάθεση του κ. Μανώλη έδωσε την ευκαιρία στον κ. Αλογοσκούφη να παρέμβει δημόσια και με δήλωσή του επέμεινε ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας, απαντώντας έτσι σε διάφορα δημοσιεύματα για την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση. Η επαναφορά του ονόματος του κ. Αλογοσκούφη και το παρασκηνιακό «παιχνίδι» που κάνει το ΠαΣοΚ εμπλέκοντάς τον στην υπόθεση αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για τον πρώην υπουργό Οικονομίας να δηλώσει «παρών»- έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Αλογοσκούφης υποστηρίζει προς όσους τον ρωτούν πως ενημερώθηκε γενικά για την υπόθεση, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΟΤΕ, και επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους την εντολή που είχε δώσει στον κ. Βουρλούμη: «Εσύ διοικείς τον ΟΤΕ και κάνε ό,τι είναι καλό». Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μέσω της υπόθεσης «Γερμανός» ενδεχομένως να επιχειρηθεί η περαιτέρω πολιτική αποδυνάμωσή του, επιμένει να απαντά σε όσους τον ρωτούν ότι η εξαγορά ήταν «μια πολύ καλή επιχειρηματική συμφωνία για τον Οργανισμό, διότι τον ενδυναμώνει και του δίνει μεγάλο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων του προς τους καταναλωτές» .

Η άλλη πλευρά αυτού του εκρηκτικού «τριγώνου», ο κ. Βουρλούμης, δεν αναπροσάρμοσε την υπερασπιστική γραμμή του και όπως αναφέρουν όσοι συνομιλούν μαζί του εμμένει σε όσα είχε υποστηρίξει στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Βουρλούμης είχε τονίσει με έμφαση ότι «υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, τότε,το τίμημα ήταν απολύτως εύλογο, συμπεριλαμβανομένου του πολύ μικρού premium που δόθηκε».

Εξάλλου για τον κ. Βουρλούμη η εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote δεν έγινε για τα χρηματοοικονομικά οφέλη αλλά για τα οφέλη που θα αποφέρει στην Cosmote στην προσπάθεια της τελευταίας να επεκταθεί στα Βαλκάνια. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι το «παιχνίδι» που κάνει ο κ. Μανώλης ο οποίος άλλαξε γραμμή πλεύσης και απέφυγε με την κατάθεσή του να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα- αν και τον Ιούλιο του 2008 είχε σημειώσει: «Το ότι ο κ. Αλογοσκούφης ενημερώθηκε τον Ιανουάριο, από ό,τι είπε και ο κ. Βουρλούμης, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και πρέπει να τα βρει η Δικαιοσύνη».
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Πηγή http://www.tovima.gr