Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Κυριακή κοντή γιορτή…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο,τι προλάβαμε, προλάβαμε όσον αφορά τις ευρωεκλογές. Από σήμερα, τα κεφάλια μέσα.

Οι πρώτοι επτά εμπλεκόμενοι στα μαύρα ταμεία της Ζίμενς εμφανίζονται σήμερα ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν σχετικά με την επίμαχη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Σε λίγες ημέρες θα σταλούν και οι υπόλοιπες κλήσεις στους υπόλοιπους 18 εμπλεκόμενους.

Ανάμεσά τους και ο Θ. Τσουκάτος, που έχει ήδη παραδεχθεί το ένα εκατομμύριο μάρκα ως ενίσχυση προς το κόμμα του, αν και το ΠΑΣΟΚ τον διαψεύδει. Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αρχίζει το πανηγύρι για την εξαγορά της «Γερμανός».

Και ως γνωστόν



στις 7 Ιουνίου έχουμε τις ευρωεκλογές.

Τι ’ναι ο κάβουρας, τι ’ναι το ζουμί του. Τελειώνουν οι μέρες και συζήτηση με ευρωπαϊκούς όρους δεν πρόκειται να γίνει. Είναι γνωστό από τις πρώτες περσινές δημοσκοπήσεις πως οι περισσότεροι θα ψηφίσουν με βάση τις εσωτερικές εξελίξεις.

Πόσω μάλλον σήμερα, που οι εξελίξεις οι οποίες μεσολάβησαν υπήρξαν καταιγιστικές.

Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου μιλάει σήμερα για δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Δεν συνέβαινε το ίδιο πριν από ένα χρόνο, όταν ο κ. Παπανδρέου, θέλοντας να προλάβει την αμφισβήτηση που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη νέα ήττα του κόμματος, δήλωνε σε όλους τους τόνους πως στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι χαλαρή και πως δεν θα κριθεί από αυτές.

Προκάλεσε μάλιστα και την αντίδραση πολλών πρωτοκλασάτων, που θύμιζαν σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές είναι εκλογές και καλό είναι να τις κερδίζεις.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Και με δεδομένο ότι οι πιο πολλοί θα ψηφίσουν είτε για να στηρίξουν το κόμμα τους είτε για να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να mπροσφέρει τις δύο πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του σε δύο στελέχη πρώτης γραμμής, απόλυτα ενεργά στην παρούσα φάση της πολιτικής μας ζωής.

Η Ν.Δ., αντίθετα, εμφανίσθηκε να αδιαφορεί για το εσωτερικό μέτωπο, δίνοντας την εντύπωση ότι πήρε τη σκυτάλη της «χαλαρής ψήφου» από το ΠΑΣΟΚ που την εγκατέλειψε.

Ποιος έχει δίκιο; Θα δείξει. Κυριακή, κοντή γιορτή…

Πηγή http://www.apogevmatini.gr/?p=25861