Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Αν διαψευστώ για το ΚΚΕ θα αποχωρήσω από την πολιτική, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος


Με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος στρέφεται και πάλι κατά του ΚΚΕ και επαναλαμβάνει τις καταγγελίες για εμπλοκή του στην αγοραπωλησία της «Γερμανός». Είμαι έτοιμος να πάω στα δικαστήρια για την υπόθεση αυτή, λέει, τονίζοντας ότι εάν κάνει λάθος θα ζητήσει συγγνώμη και θα αποχωρήσει από την πολιτική.



Ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στη Real News, αναφέρει ότι «όλη η Αθήνα, όλη η αγορά, όλη η πιάτσα κι όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος» γνωρίζουν την εμπλοκή του ΚΚΕ στην υπόθεση.

«Είμαι έτοιμος να δεχθώ να μηνυθώ από το ΚΚΕ και να εγκαταλείψω τη βουλευτική μου ασυλία, να ζητήσω από τη Βουλή να την άρει και να πάμε στα δικαστήρια γι' αυτήν την υπόθεση» λέει, τονίζοντας ότι «εάν αποδειχθεί ότι ποτέ δεν επένδυσε το ΚΚΕ έμμεσα ή άμεσα στον 'Γερμανό', τότε θα ζητήσω συγγνώμη από το ΚΚΕ και θα φύγω από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυθωρεί και κατησχυμένος».

Ο κ. Πάγκαλος εγείρει και θέμα με την αγοραπωλησία από το ΚΚΕ του κτιρίου επί της οδού Μπουμπουλίνας (σ.σ. όπου τα τελευταία χρόνια στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού). «Είχα κάνει ένα διάστημα υπουργός Πολιτισμού και ξέρω καλά αυτή την ιστορία. Υπάρχει και αυτό λοιπόν. Και κάθε φορά που λένε κάτι, εγώ θα προσθέτω κάτι. Γιατί ξέρω πολλά. Εγώ ξέρω για τα οικονομικά του ΚΚΕ ίσως πιο πολλά από όσα ξέρει εκείνη (σ.σ. η Αλ.Παπαρήγα).

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «είναι προσβλητικό για τη χώρα και το λαό μας» να έχει πολιτική επιρροή «ένα τέτοιο κόμμα, με τέτοια νοοτροπία, ήθη και πολιτική». «Δεν είμαι υπερήφανος που οι Έλληνες ψηφίζουν ένα ολοκληρωτικό κόμμα, ενώ σ' όλο τον κόσμο έχει καταρρεύσει ο κομμουνισμός, έχει καταδικαστεί ιστορικά και ανήκει πλέον στις σκοτεινές σελίδες της ιστορίας» λέει.

Στο ερώτημα γιατί επέλεξε τώρα να στραφεί κατά του ΚΚΕ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει τρεις λόγους:

«Βλέπω κατ' αρχήν μια θρασύτητα, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή προκλήσεων προς την κοινή γνώμη. Είναι αναιδής η κυρία Παπαρήγα και η υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ. Το δεύτερο που βλέπω είναι η επίσημη επάνοδος του Σταλινισμού, η αποθέωση του εμφυλίου πολέμου και η αποθέωση του Στάλιν. Και το τρίτο είναι η συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία».

Ειδικά για το θέμα αυτό, ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει πως «επί πέντε χρόνια το ΚΚΕ στηρίζει την εξουσία της ΝΔ, με τη θεωρία ότι πρώτα πρέπει να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν φταίει η ΝΔ ή φταίει σε δευτερεύοντα χρόνο».

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πάγκαλος σχολιάζει και την απόφαση του Χρίστου Βερελή να παραιτηθεί από βουλευτής, παρομοιάζοντάς τον με την Ζαν Ντ' Αρκ. «Είναι φίλος, καλό στέλεχος. Δεν μπορώ παρά να πιστέψω όλα τα επιχειρήματα που εκθέτει. Από κει και πέρα, έχω μία μικρή επιφύλαξη γιατί ο ίδιος επέλεξε, όπως με κάνει και σκέφτομαι η συμπεριφορά του, τον ρόλο της Ζαν Ντ' Αρκ. Να αναλάβει μόνος του την εξυγίανση της κοινοβουλευτικής ζωής του τόπου» δηλώνει.

Απάντηση ΚΚΕ

Στα όσα αναφέρει ο κ. Πάγκαλος απάντησαν τόσο η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα όσο και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Μιλώντας, την Κυριακή, σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ο αντικομμουνισμός είναι επιλογή του, ενώ σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής υπογραμμίζει:

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι ασυμβίβαστο με τους επιχειρηματίες, με το κεφάλαιο και τα κέρδη. Η λάσπη δεν κολλάει πάνω μας. Αλλά την πετάνε κυρίως για να κλείσουν τα μάτια των οπαδών τους που είναι απογοητευμένοι τόσο από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ όσο και από το ότι δίπλα στη ΝΔ ακούγονται και τα σκάνδαλα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Συκοφαντούν. Να φέρουν στοιχεία. Διαφορετικά, υπάρχει και ο δρόμος της Δικαιοσύνης».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται: «Είναι παραμύθια της Χαλιμάς αυτό που το στέλεχός τους αναφέρει ως αποδεικτικό στοιχείο, ότι όλη η Αθήνα συζητά για σχέσεις του ΚΚΕ με τη 'Γερμανός'. Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΛΑΟΣ, με το οποίο συναγωνίζονται στην προβοκάτσια, απασχολεί το πώς θα κάνουν το ψέμα υπόθεση και του λαού. Αυτό είναι το ήθος τους».

Στην αντεπίθεση και ο ΛΑΟΣ

Κατά του ΚΚΕ στράφηκε το Σάββατο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κοζάνη. Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι στο τυπογραφείο του ΚΚΕ τυπώνεται το «Πάμε Στοίχημα» και «μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό 2,5 εκατ. ευρώ».

«Μου προξενεί εντύπωση πως το ΚΚΕ, που σε άλλες περιπτώσεις αντιδρά όταν ακούει για απευθείας αναθέσεις, δεν αντιδρά στη δική του περίπτωση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Πηγή http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1014529