Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Η Κομισιόν αμφισβητεί την κοινοτική νομιμότητα της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ) και Deutsche Telecom (DT) για την πώληση του ΟΤΕ.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

- Οικονομίας και Οικονομικών
- Μεταφορών


ΘΕΜΑ: Η Κομισιόν αμφισβητεί την κοινοτική νομιμότητα της συμφωνίας Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ) και Deutsche Telecom (DT) για την πώληση του ΟΤΕ.Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και δημοσιεύματα του τύπου, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ε.Ε κ. Τσαρλς Μακρίβι με προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση στις 14/4/09 και η οποία απηχεί τη γνώμη της Κομισιόν, θεωρεί ότι η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom για την πώληση του ΟΤΕ, η οποία κυρώθηκε με νόμο από την ελληνική Βουλή, παραβιάζει ρητά την κοινοτική νομοθεσία σε τέσσερα σημεία όσον αφορά την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και την ελευθερία εγκατάστασης.

Επειδή η παρέμβαση της Κομισιόν μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις ακόμα πιο ευνοϊκές για την Deutsche Telecom και το γερμανικό δημόσιο και ακόμα πιο δυσμενείς για τα ελληνικά συμφέροντα κι απ’ αυτήν την ήδη απαράδεκτη συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Πως σκοπεύουν να αντιδράσουν στην παρέμβαση του κ. Τ. Μακρίβι για να προασπίσουν τα ελληνικά συμφέροντα; Προτίθενται να αντιδράσουν σε νέες πιέσεις, οι οποίες, στο όνομα της προσαρμογής στην Κοινοτική νομοθεσία, αποβλέπουν στο να κάνουν ακόμα πιο επαχθή τη συμφωνία με την DT ή και να πωληθεί νέο πακέτο μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε το ποσοστό του να πέσει κάτω από το 5%, για να μην ισχύει η συμφωνία των δύο μετόχων; Σκοπεύουν να ενεργήσουν έτσι ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου-Deutche Telecom και να επανέλθει, ως όφειλε, ο ΟΤΕ στο Ελληνικό Δημόσιο;

Τέλος παρακαλούμε τους κ.κ Υπουργούς να καταθέσουν άμεσα στη Βουλή το πλήρες κείμενο της προειδοποιητικής επιστολής που απεύθυνε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς προς την κυβέρνηση σχετικά με την συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου- Deutche Telecom

Ο ερωτών και αιτών βουλευτήςΛαφαζάνης Παναγιώτης

Πηγή http://voulinet.blogspot.com/2009/05/deutsche-telecom-dt.html