Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Συνέργειες 200 εκατ. ευρώ από ΟΤΕ-DT!


Τους πρώτους οικονομικούς «καρπούς» από την συνεργασία ΟΤΕ-Deutsche Telecom ανακοινώνουν σήμερα οι δύο εταιρείες με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου. «Οι τρέχουσες πιθανές ετήσιες συνέργειες έχουν προσδιοριστεί στα 200 εκατ., τα 2/3 των οποίων θα έχουν προκύψει μέχρι το τέλος του 2010. Το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών συνεργειών θα προκύψει από τις προμήθειες, το 1/3 από τις επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, ενώ ένα ποσοστό 70% του συνόλου σχετίζεται με...

τις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας» αναφέρουν οι σχετικές εκτιμήσεις.
Το ύψος των συνεργειών με την Deutsche Telecom, οι οικονομικές επιδόσεις του 1ου τριμήνου, αλλά και οι ενδεχόμενες αλλαγές στο περιεχόμενο της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με την DT, αναμένεται να κυριαρχήσουν στο απογευματινό conference call. Οι αναλυτές αναμένεται να σταθούν:

·Στην σημαντική μείωση των εσόδων ανά συνδρομητή που παρουσίασε η Cosmote στο πρώτο τρίμηνο. Το ARPU, υποχώρησε στα 18,3 ευρώ από τα 24,1 ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό πρώτο τρίμηνο. Η πτώση αποδίδεται στον σκληρό ανταγωνισμό και στην μείωση τιμών.

·Στις επιπτώσεις από την κρίση. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ρουμανία, ο ΟΤΕ εξακολουθεί να χάνει πελάτες. Τόσο η μητρική του ΟΤΕ όσο και η Romtelecom, εμφάνισαν μείωση εσόδών. Στην μητρική του ΟΤΕ, ο τζίρος υποχώρησε κατά 5,2% (από τα 638 στα 605 εκατ. ευρώ) ενώ στην Ρουμανία, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 8,1% (από τα 219 στα 201 εκατ. ευρώ).

·Στο μερίδιο αγοράς της Cosmote αλλά και στις συνέπειες που φέρνει η ενίσχυσή του. Το μερίδιο της Cosmote, ναι μεν έχει αυξηθεί στο 43% αλλά υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Πέφτουν τα έσοδα ανά συνδρομητή ενώ και η εταιρεία Γερμανός εμφανίζει ολοένα και χειρότερες οικονομικές επιδόσεις (μείωση εσόδων 18% και λειτουργικές ζημιές στο πρώτο τρίμηνο)

·Στην πτώση του περιθωρίου EBITDA τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τις θυγατρικές.
από http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=210622