Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Multirama: Δημόσια πρόταση με πολλές "σκιές"


Με μεθοδεύσεις που προκαλούν υποψίες και εγείρουν πολλά ερωτηματικά, η εταιρία Multirama οδεύει προς την "έξοδο" του ΧΑ, καθώς ο όμιλος Γερμανού έχει συγκεντρώσει πάνω από 75% και πρόκειται να καταθέσει δημόσια πρόταση, για να μαζέψει "κοψοχρονιά" και τα χαρτιά του free float (των μικρομετόχων-επενδυτών του ΧΑ).
Η δημόσια πρόταση έρχεται ...

μετά την εξαγορά(;) από τον Π. Γερμανό του στρατηγικού ποσοστού (20,24%) που κατείχε ο όμιλος Ρέστη. Το πακέτο μεταβιβάστηκε στο 1/4 της τιμής στην οποία είχε αγοραστεί πέρυσι - κι αυτό είναι που προκαλεί δυσπιστία.
Επιχειρηματικοί και χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι το δηλωθέν τίμημα είνα εικονικό και συναρτάται με τους σχεδιασμούς για τη συγκέντρωση του free float σε χαμηλή τιμή.
Οπως επισημαίνεται από πολλές πλευρές, είναι απίθανο έως αδύνατο να δέχθηκε να αποχωρήσει ο Β. Ρέστης χάνοντας 75% σε λιγότερο από ένα χρόνο. Προφανώς το πραγματικό τίμημα είναι υψηλότερο. Δηλώνοντας όμως ως τιμή εξαγοράς τα 2,20 ευρώ ανά μετοχή, ο Π. Γερμανός και οι εταιρίες του έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν σε ανάλογα χαμηλά επίπεδα την προσφερόμενη τιμή στη δημόσια πρόταση.
Προφανώς η προσφορά θα είναι υψηλότερη, ώστε να φαίνεται ότι δίνεται και καποιο premium στους μικρομετόχους-επενδυτές.
Προς το παρόν στο ταπμλό φαίνεται ότι γίνονται μεθοδικές προσπάθειες να κρατηθεί η μετοχή κοντά στην "επίσημη" τιμή μεταβίβασης του πακέτου (2,20 ευρώ).
Επισημαίνεται ότι εξαγοράζοντας το ποσοστό που κατείχε ο όμιλος Ρέστη, ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης (Π. Γερμανός) ελέγχει επισήμως 73,1%, ενώ μέσω φιλικών χαρτοφυλακίων και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών φέρεται να ελέγχει επιπλέον 10-15%.
Από http://www.sofokleousin.gr/archives/35999