Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

2,23(!) € ανά μετοχή δίνει ο Γερμανός για Multirama


Τίμημα μόλις 2,23 ευρώ ανα μετοχή προφέρει για το free float της Multirama o όμιλος Γερμανού, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση μικρομετόχων, οι οποίοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε ένδικα μέσα.



Η εταιρεία Vander Velle που ανήκει 100% στον Πάνο Γερμανό, κατέθεσε σήμερα δημόσια πρόταση για την απόκτηση των ελεύθερων (σε διασπορά) μετοχών της Multirama, οι οποίες είναι 5.180.464 και αντιστοιχούν σε ποσοστό 60,35% της εταιρίας.
Το προσφερόμενο τίμημα (2,23 ευρώ) αντιστοιχεί στη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο εξάμηνο - η οποία όμως κρατήθηκε εκεί με μεθοδικές κινήσεις, ενόψει της από καιρό σχεδιαζόμενης δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα το "Σ-in", Ο Π. Γερμανός σκοπεύει να αποσύρει της εταιρία από το ΧΑ και να διαθέσει εν συνεχεία πακέτα σε στρατηγικούς επενδυτές, σε πολύ υψηλότερη τιμή.
Οπως αναφέρεται στο κείμενο που υπεβλήθη στην ΕΚ, ο Π. Γερμανός και οι εταιρίες του κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες αγόρασαν μετοχές Multirama με ανώτατη τιμή 2,20 ευρώ.
Στις 30 Μαρτίου ο Π. Γερμανός μεταβίβασε στην εταιρία Vandervelle το σύνολο των μετοχών MULTIRAMA που κατείχε (36,58%). Την ίδια ημέρα η Vandervelle απέκτησε επιπλέον 3,07%, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MULTIRAMA να ανέλθει σε 39,65%.
Η Δημόσια Πρόταση αφορά όλες τις μετοχές που δεν ανήκουν στην κυριότητα της, καθώς επίσης και τις μετοχές οι οποίες τυχόν εκδοθούν κατά την Περίοδο Αποδοχής,από τη μετατροπή ομολογιών του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου
Πηγή http://www.sofokleousin.gr/archives/36606