Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τολμήστε με ασφάλεια


Η οικονομική κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, διατείνονται στελέχη της αγοράς, οικονομολόγοι και τεχνοκράτες. Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια οικονομία δημιουργούν αρκετές επιφυλάξεις στους υποψήφιους επιχειρηματίες και επενδυτές. Το franchise αποτελεί μια περισσότερο ασφαλή λύση για όσους θέλουν να τολμήσουν στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Το ποσοστό διείσδυσης της δικαιόχρησης στην εγχώρια αγορά φθάνει μόλις το 4%, όταν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ξεπερνά το 30%, γεγονός που αποδεικνύει τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου.



Στη χώρα μας σήμερα, περίπου 450 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και άλλες περίπου 80 από το εξωτερικό δραστηριοποιούνται με το σύστημα ανάπτυξης franchise. Επίσης, οι εταιρείες που έχουν αξιοποιήσει το franchise μιας γνωστής επωνυμίας έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ξεκινούν από το μηδέν.
Τελικά, ο τρόπος συνεργασίας με franchise μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία επένδυσης αυτές τις δύσκολες εποχές. Φυσικά, το franchise δεν είναι πανάκεια. «Εάν δεν υπάρχει προϊόν και ουσιαστική διαφοροποίηση, εάν δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς και δέσμευση της μητρικής εταιρείας, το franchise είναι η πλέον ακατάλληλη μέθοδος ανάπτυξης, η οποία μπορεί να συμπαρασύρει και πολλούς άλλους.

Ενα franchise concept, προκειμένου να χαρακτηριστεί κατάλληλο, πρέπει να διακρίνεται, επιπλέον, από διαχρονικότητα, ικανότητα βελτίωσης και ανάπτυξης, οικονομική ευρωστία για τους franchisees, αντοχή σε περιόδους ύφεσης, τριετή απόσβεση (max), παραγωγική δυνατότητα ή δυνατότητα τροφοδοσίας κλπ.», αναφέρει ο Πλάτων Μαλικούρτης, γενικός διευθυντής της Franchise Business Services, γνωστής εταιρείας συμβούλων για τα franchise.

Στo αφιέρωμα παρουσιάζονται τα νέα δεδομένα της αγοράς franchise στην Ελλάδα, η παρουσίαση των οποίων είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους υποψήφιους επενδυτές, αλλά για κάθε αναγνώστη που θέλει να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη και επίκαιρη ενημέρωση.

Πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=15858&tag=8757