Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Στις καλένδες του ΟΤΕ οι οπτικές ίνες


Είδαμε και πάθαμε να πλησιάσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο «γρήγορο Internet» και την ευρυζωνικότητα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η χώρα μας ετοιμάζεται -για πολλοστή φορά- να χάσει άλλο ένα τρένο στην τεχνολογική εξέλιξη.
Χθες ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Ιορδ. Αϊβάζης δήλωσε πως..



όσον αφορά το 2009 ο οργανισμός δεν πρόκειται να επενδύσει για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα φτάνει ώς τα νοικοκυριά. Πρόκειται για μια λίγο ώς πολύ αναμενόμενη εξέλιξη, αφού ο ΟΤΕ περιμένει να δει τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία έχει ανακοινώσει μεν ένα φιλόδοξο σχέδιο αλλά αυτό παραμένει για την ώρα στα χαρτιά.

Επί των ημερών του Κ. Χατζηδάκη το υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών είχε παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου, που προβλέπει την ανάπτυξη υποδομών υψηλών ταχυτήτων ώστε περίπου 2 εκατ. νοικοκυριά να έχουν απρόσκοπτη και ταχύτατη σύνδεση με το Διαδίκτυο ώς το 2013.

Το πρόβλημα είναι πως όλα αυτά παραμένουν στη σφαίρα της θεωρίας και ο ΟΤΕ δηλώνει πως δεν έχει νόημα να υλοποιήσει ένα δικό του δίκτυο οπτικών ινών. Οι σχετικές δηλώσεις του έγιναν κατά την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία δεν ήταν και τόσο θετικά.

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην Ελλάδα και τη Ρουμανία προκάλεσε υποχώρηση 5,4% στα έσοδα, τα οποία περιορίστηκαν σε 1,45 δισ. ευρώ. Η κινητή τηλεφωνία δέχθηκε ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Μιχ. Τσαμάζ εκτίμησε πως συνολικά ο κλάδος φέτος θα εμφανίσει υποχώρηση 8-10% στα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών, προσθέτοντας ωστόσο πως για την ίδια την Cosmote η υποχώρηση θα είναι σαφώς μικρότερη.

Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=42226