Σκοπός του blog είναι οι αλήθειες για αυτά που συζητάμε τόσο καιρό μεταξύ μας και μας προβληματίζουν.
Επίσης όσοι επιθυμείτε να δημοσιευθεί κάποιο δικό σας κείμενο,μαρτυρία ή ντοκουμέντο μπορείτε να το στείλετε στην παρακάτω διεύθυνση.
Όσοι επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μπορείτε να στέλνετε τα email σας και τις παρατηρήσεις σας στο amoirakagem@gmail.com

Δείτε ΕΔΩ το blog της Ένωσης συνεργατών των εταιριών "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" και "COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε."

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ποιες είναι οι βασικές υποχρεώσεις του franchisor;


- Να παρέχει την απαιτούμενη αρχική υποστήριξη στον franchisee, σχέδια εξωτερικού και εσωτερικού διάκοσμου, προτεινόμενους προμηθευτές και συνεργάτες, π.χ. τεχνικό γραφείο, αρχιτέκτονας, κ.λπ., εκπαίδευση του franchisee και του προσωπικού του. Να στοχοποιήσει τη λειτουργία της μονάδας franchise, μέσω ενός επιχειρηματικού πλάνου, να εφοδιάσει τον franchisee με τα απαραίτητα εγχειρίδια λειτουργίας, να τον συμβουλεύσει κατά την αρχική παραγγελία, τα πιθανά εγκαίνια, κ.λπ.



- Να παρέχει συνεχή υποστήριξη σε θέματα οργάνωσης, λειτουργίας, νομικά, εμπορικά θέματα και marketing. Να συντονίζει και να διενεργεί κατάλληλο και αποτελεσματικό πρόγραμμα διαφήμισης. Να ανανεώνει και να βελτιώνει διαρκώς την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών του δικτύου, να ενισχύει το value for money του δικτύου, κ.λπ.

- Να επισκέπτεται συχνά τη μονάδα franchise και να διατηρεί κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό υποστήριξης του δικτύου.

- Να τροφοδοτεί τον franchisee με τις παραγγελίες του στην ώρα τους και να διατηρεί και να βελτιώνει το κόστος αγορών.

- Να δεσμεύσει την περιοχή του franchisee, ώστε να μη πωλεί και να μη συνεργάζεται με τρίτους, πλην του franchisee, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Πηγή http://www.franchise.gr